Voorwoord

Een leven lang leren omdat het leuk is!

Met trots bieden we u hier het programma aan voor het cursusjaar 2022-2023. Ongeveer 100 activiteiten in de vorm van cursussen, workshops, lezingen en excursies gaan in september van start. Ze zijn verdeeld over de categorieën Talen, Kunst, en Cultuur Muziek, Geschiedenis, Praktisch en Creatief, Persoonlijke ontwikkeling, Voeding en Gezondheid, Natuur en Excursies. De meest actuele informatie over ons programma vindt u steeds op de website: www.volksuniversiteitwageningen.nl. De doelstelling van de Volksuniversiteit is het aanbieden van een gevarieerd educatief programma voor een breed publiek (volwassenen en jong-volwassenen). De tarieven zijn bescheiden opdat zoveel mogelijk mensen deel kunnen nemen. De sfeer is informeel en er zijn geen examens. Geen stress maar plezier! De docenten zijn gemotiveerd en deskundig en dat resulteert jaarlijks in goede resultaten. De activiteiten zijn bij voorkeur klassikaal en soms, als het niet anders kan, online. Dat was een goede oplossing in de afgelopen twee jaar, maar we verheugen ons er nu enorm op om elkaar weer live te mogen ontmoeten.

Doet u mee?
Ga eens iets leren wat u altijd al had willen doen maar waar nooit tijd voor was. Een taal of filosofie! Ga mee op fietsexcursie in de nieuwe natuur. Richt uw huis opnieuw in of ontwerp uw eigen website. Duik in de geschiedenis of kom alles te weten over hedendaagse kunst en wereldberoemde muziek. U bent van harte welkom!

Meldt u zich tijdig aan?
Het zou jammer zijn als u er niet bij kunt zijn omdat de activiteit vol is. Het kan ook zijn dat wij een interessante cursus hebben geannuleerd terwijl u eigenlijk wel had willen deelnemen. Twee weken van te voren moeten we namelijk beslissen of een cursus al dan niet door kan gaan. De Volksuniversiteit Wageningen wenst u een inspirerend cursusjaar toe!