Voorwoord

Een boekje vol nieuwe uitdagingen!

Met trots bieden we u hier het programma aan voor het cursusjaar 2023-2024. Ruim 100 activiteiten in de vorm van cursussen, workshops, lezingen en excursies gaan in september van start. De Volksuniversiteit Wageningen heeft steeds meer een regionale functie en daarom wordt komend jaar meer gebruik gemaakt van nieuwe locaties in de regio. De meest actuele informatie over ons programma vindt u steeds op de website: www.volksuniversiteitwageningen.nl.

De doelstelling van de Volksuniversiteit is het aanbieden van een gevarieerd educatief programma voor een breed publiek (16+). De onderwerpen zijn verdeeld over negen categorie├źn. De tarieven zijn bescheiden opdat zoveel mogelijk mensen deel kunnen nemen. De sfeer is informeel en er zijn geen examens. Geen stress maar plezier! De docenten zijn gemotiveerd en deskundig en dat resulteert jaarlijks in goede resultaten. De activiteiten zijn bij voorkeur klassikaal en soms, als het niet anders kan, online. Want het elkaar ontmoeten is een deel van het plezier.

Nieuwe doelgroepen

We hebben een aantal nieuwe actuele cursussen opgenomen die interessant zijn voor jonge ouders, maar ook voor grootouders en docenten. Die gaan o.a. over verrassende oplossingen voor eetproblemen en hoe te filosoferen met kinderen. Het aanbod is breed. Twee lezingen over Artificial Intelligence maar ook een prachtige voorstelling van Fado muziek, een interactieve presentatie over de ethiek en de veehouderij. U krijgt een kijk op alcoholvrije drank en een kritische blik op de voedselindustrie. En weet u wel wat Ikebana is? Daar zit meer achter dan u denkt. U bent van harte welkom!

Meldt u zich tijdig aan?

Het zou jammer zijn als u er niet bij kunt zijn omdat de activiteit vol is. Het kan ook zijn dat wij een interessante cursus vanwege geringe belangstelling moeten annuleren, terwijl u eigenlijk wel had willen deelnemen. Twee weken van tevoren beslissen we of een cursus al dan niet door kan gaan.

De Volksuniversiteit Wageningen wenst u een inspirerend cursusjaar toe!