Voeding en kanker: feiten en fabels

Eén op de drie mensen krijgt kanker. Dat zijn bijna 100.000 Nederlanders per jaar. In de media verschijnen veel, vaak tegenstrijdige, verhalen over voeding en kanker. Wat is hiervan waar? Wat is gezonde voeding? Moeten we supplementen gaan gebruiken? Of worden superfoods aangeraden? Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Ziekte aan de Wageningen Universiteit geeft een actueel overzicht van de wetenschappelijke kennis over de rol van voeding bij het ontstaan van kanker en na de diagnose. U leert ook waar u de wetenschappelijke onderbouwde informatie over voeding en kanker kunt vinden. De prijs is inclusief een kopje koffie of thee in de pauze.

Woensdag 30 september 2020
Mw. prof.dr. E. (Ellen) Kampman
Locatie: WICC (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
prof.dr. E. (Ellen) Kampman
Ellen Kampman is een voedingskundige/ epidemioloog die de afgelopen 35 jaar vooral veel onderzoek heeft gedaan naar de rol van voeding en andere leefstijlfactoren bij het ontstaan en de progressie van kanker. Haar groep voert zowel observationeel als interventie onderzoek uit bij gezonde mensen en bij mensen met een aandoening. Zij heeft meer dan 150 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en is onder meer lid van de Beraadsgroep Volksgezondheid van de Gezondheidsraad, de Alliantie Voeding in de Zorg en de Raad van Toezicht van het Voedingscentrum.