De wondere wereld van de traan

Alleen mensen huilen met tranen. Waarom is dat? Wat zegt dat over de aard van de mens? Wat is wetenschappelijk bewezen en wat kan worden afgedaan als misverstand of verzinsel? In deze lezing staat het huilen van volwassenen centraal en hoe het zich ontwikkelt met het ouder worden. Wat gebeurt er precies als we gaan huilen? Wat maakt ons aan het huilen, hoe laat huilen we, met wie? En wat zijn de gevolgen van huilen? Voor de huiler zelf: lucht het op? Is het gezond? En wat doet het met anderen?

Woensdag 19 oktober 2022
Dhr. A. (Ad) Vingerhoets
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Ad) Vingerhoets
Ad Vingerhoets (1953) is emeritus hoogleraar Emoties en Welbevinden van Tilburg University. Hij was verbonden aan het Departement Medische & Klinische Psychologie. Zijn expertise ligt op het gebied van stress en emoties, en kwaliteit van leven. Met name zijn onderzoek naar vrijetijdsziekte, heimwee en nostalgie, maar vooral huilen trok veel (inter)nationale mediabelangstelling. Naast zijn publicaties in vaktijdschriften, schreef hij ook populaire boeken over, onder andere, huilen (Tranen: Waarom mensen huilen) en emoties (De emotionele mens).