Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 503

De Achilleshiel van allergie

De Achilleshiel van allergie
Cursuscode: 503

Achilles, de held uit de Griekse mythologie leek onkwetsbaar maar bleek tóch een zwak puntje te hebben. Dat lijkt een analogie met voedselallergieën, waar ook geen kruid tegen gewassen leek, en ‘vermijding’ de belangrijkste ‘therapeutische’ optie. Maar het begint er op te lijken dat ook allergieën tóch hun zwakke punten hebben!

Harry Wichers zet uiteen wat allergieën eigenlijk zijn; en wat niet. Hij gaat in op waar de oorzaken van (vooral voedsel-)allergieën lijken te liggen, wat de veroorzakers zijn, hoe het leven van allergische mensen aangenamer en veiliger te maken, en welk licht er gloort aan het einde van de tunnel. 

Woensdag 23 februari 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 16,00
Dhr. prof. dr. H. (Harry) Wichers
20:00 - 22:00
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
prof. dr. H. (Harry) Wichers
prof. dr. H. (Harry) Wichers
Prof. dr. Harry J. Wichers is hoogleraar Immuunmodulatie door Voedsel aan Wageningen University & Research. Zijn onderzoek richt zich op het ontwikkelen van sensorisch attractieve voedingsmiddelen die kunnen bijdragen aan een gebalanceerd en voldoende sterk immuunsysteem. Hij is een van de oprichters van het AllergieConsortium Wageningen. In dit expertisecentrum werken onderzoeksteams uit iedere Wageningse kenniseenheid samen om strategieën voor de beheersing van de allergieproblematiek te ontwikkelen, waarbij kennis van het allergeen centraal staat.