Modern Standaard Arabisch voor beginners

De Arabische taal kent drie variaties: klassiek Arabisch, Modern Standaard Arabisch (MSA) én de verscheidene dialecten die her en der in verschillende Arabische landen gesproken worden. Klassiek Arabisch is de taal van de klassieke historische literatuur. Modern Standaard Arabisch is de formele en universele vorm van het Arabisch. Het is het Arabisch van de officiële media. Arabieren die in hun eigen dialecten nauwelijks met elkaar kunnen communiceren, kunnen dit door middel van MSA wel. In de beginnerscursus staat het Arabisch schrift centraal. Huiswerk: ca. 3 uur per week.

Donderdag 28 september 2017
12 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Docente: Mw. N. El Azawi
Boek: Het Arabische alfabet (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Scholengemeenschap Pantarijn (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
N. El Azawi
De docente is in Egypte geboren en afgestudeerd aan de Ein Shams University in Cairo. Ze woont sinds 17 jaar in Wageningen, waar ze ook haar MSc-graad heeft behaald aan de Wageningen Universiteit. Ze is actief geweest in vele multiculturele organisaties in Wageningen. Ze doet veel vertaalwerk en heeft communicatietrainingen gegeven.