Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen

TALEN

Wilt u snel en eenvoudig een vreemde taal leren? Schrijf u dan vandaag nog in voor uw favoriete taalcursus. Wij bieden taalcursussen aan op diverse niveaus: Engels, Italiaans, Spaans, Portugees, Duits, Arabisch, Chinees, Zweeds en Dutch as a foreign language. De docenten besteden ook aandacht aan de tradities van het land. We werken met kleine groepen.

Arabisch wordt wereldwijd door miljoenen mensen gesproken. De taal kent 3 variaties: klassiek Arabisch, Modern Standaard Arabisch en de verscheidenheid aan dialecten in de verschillende Arabische landen. Wij leren in deze cursussen Modern Standaard Arabisch, de formele en universele vorm van het Arabisch

Lees meer

China is het land met de meeste inwoners. En mede daarom als handelspartner erg interessant. Veel Nederlandse bedrijven doen zaken met China. Ook komt China meer en meer op als toeristische bestemming. Je vakantie wordt interessanter of je zakenreis verloopt beter als je enige kennis hebt van de Chinese taal en cultuur.

Lees meer

Duitsland is ons buurland en de belangrijkte handelspartner van Nederland. Veel Nederlanders gaan op vakantie in een Duitstalig land of hebben via hun werk met Duitse bedrijven te maken. Redenen genoeg dus om voor een cursus Duits in te schrijven!

Lees meer
Binnenkort: Duits
Duits op vakantie 8 x op Din 26-03-2019 19:30 - 21:00

When you come from abroad and live for a longer period in Holland it is important to learn the Dutch language. We offer you various courses on different levels to improve your Dutch.

Lees meer

Engels is voor veel mensen, naast hun moedertaal de tweede taal die zij beheersen. Communicatie met anderstaligen verloopt dan ook vaak in het Engels. Krijg je op het werk regelmatig buitenlanders of buitenlandse bedrijven aan de telefoon, wil je stage lopen in het buitenland of op vakantie naar een land waarvan je de taal niet spreekt, dan is een cursus Engels onmisbaar.

Lees meer

Een van onze favoriete vakantielanden is Italië, vanwege het mooie weer, het lekkere eten en de prachtige cultuur en natuur. Als je regelmatig naar Italië op vakantie gaat is het leuk als je met de Italianen kunt spreken in hun eigen taal. De Volksuniversiteit Wageningen biedt Italiaanse cursussen op 4 niveaus en een vakantiecursus.

Lees meer
Binnenkort: Italiaans
Italiaans op vakantie 8 x op Maa 15-04-2019 19:00 - 21:00

Door het koloniale verleden van Portugal wordt er behalve in Portugal in verscheidene andere landen Portugees gesproken. Denk bijvoorbeeld aan Brazilië, Mozambique en Angola. Wil je op stage of ga je voor je werk naar een Portugeestalig land of kom je er graag voor vakantie? Schrijf je dan dit seizoen in voor een cursus Portugees.

Lees meer

Spaans is een taal die behalve in Spanje in veel Midden- en Zuidamerikaanse landen gesproken wordt. Wil je hier op vakantie of heb je plannen voor stage of werk in een Spaanstalig land? Start dan nu met een cursus Spaans. Volksuniversiteit Wageningen biedt cursussen Spaans op 5 verschillende niveaus.

Lees meer
Binnenkort: Spaans
Spaans op vakantie 8 x op Woe 13-03-2019 19:30 - 21:30

Zweden is een prachtig land en voor velen al jaren een geliefde vakantiebestemming. Gaat u op vakantie naar Zweden, of misschien daar wel enige tijd wonen en werken? Dan is het handig om de taal te leren met een cursus Zweeds. 

Lees meer

Europees Referentiekader

Bij iedere taalcursus wordt vermeld op welk niveau van het Europees Referentiekader (zie kader) een cursus wordt gegeven of afgerond (www.erk.nl/docent/niveaubeschrijvingen). Wil je op het aangegeven niveau komen, dan zal je per week moeten rekenen op minstens 2-3 uur huiswerk.

 

Taalcursussen

Het accent ligt bij alle taalcursussen op spreek- en luistervaardigheid, maar er zal daarnaast de nodige tijd worden besteed aan grammatica. We werken in kleine groepen om de stimulerende werking van groepsprocessen volledig tot zijn recht te laten komen. Er wordt ook gewerkt met ondersteuning van digitale middelen, maar het persoonlijke contact met de docent staat bij ons hoog in het vaandel. Soms kunnen gewoonten en tradities van het land bijdragen aan een beter inzicht in de taal en deze komen dan uiteraard ook aan de orde.

Tijdens de schoolvakanties worden er geen taalcursussen gegeven.

Studieboeken

De genoemde cursusprijzen zijn exclusief de aanschaf van boeken. De genoemde prijzen voor boeken zijn richtprijzen, exclusief eventuele vracht- of portokosten. Wij adviseren om de boeken niet aan te schaffen voordat u bericht heeft gekregen dat de cursus doorgaat.