Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 604

Vier aspecten van uw interieur: Ruimte, Kleur, Meubels en Licht

Vier aspecten van uw interieur: Ruimte, Kleur, Meubels en Licht
Cursuscode: 604

‘Een interieurontwerp moet passen in de omgeving en passend zijn voor de gebruikers’. ‘Een fijn interieur mag niet afleiden, maar is puur en helder’. In vier bijeenkomsten vertelt Ariënne Matser, interieurarchitect, ons over creatieve ruimtelijke oplossingen, over kleur- en materiaalgebruik, over meubels én over de invloed van licht in het interieur. De lezingen worden gehouden in de inspirerende showroom van de interieurwinkel Matser in Wageningen. Als onderwerp van de vier bijeenkomsten heeft Ariënne Matser, interieurarchitect, gekozen voor de volgende onderwerpen:

Ruimte: Om de ruimte af te stemmen op de ideeën van een opdrachtgever  zijn vragen van belang zoals:  ‘wat is voor ons de fijnste plek in de ruimte’, ‘ontmoeten we elkaar in deze ruimte tijdens het eten of ontspanning’, ‘wat is het uitzicht naar buiten vanuit de ruimte en op welke manier komt het daglicht binnen’.

Kleur: Elk materiaal, zoals blank eiken, donkergekleurd hout, plastic of metaal, heeft zijn specifieke kleurtint. Een bijzonder of aansprekend interieur wordt in sterke mate bepaald door de keuze voor de juiste kleur en materiaalcombinaties.

Meubels: Iedereen heeft zijn eigen smaak en stijl als het om meubels gaat: design, modern klassiek, natuurlijke meubels met een blanke, pure en ambachtelijke uitstraling of een mix van verschillende stijlmeubels, kleuren en materialen.

Licht: Door te spelen met verschillende lichtbronnen, lichtkleuren en lichtsterktes kan de ruimte de juiste sfeer krijgen. Ook door het combineren van indirect, direct en diffuus licht kun je de ruimte de juiste intimiteit geven. Een goed lichtplan is onderdeel van een geslaagd interieur.

Meer ideeën? Kijk op http://matser.nl/interieuradvies  en op: http://www.amstudio.nl

 

Vrijdag 14 oktober 2022
4 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 90,00 plus € 10,00 materiaalkosten.
Mw. A. (Ariënne) Matser
10:00 - 11:30
Locatie: Matser Woonwinkel (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Ariënne) Matser
A. (Ariënne) Matser
Ariënne Matser is opgegroeid tussen de meubels van het familiebedrijf Matser. In 2007 startte ze samen met haar man, ontwerper Marcel Stappers (overleden), AMstudio Interieurarchitectuur. In de visie van Ariënne moet een interieurontwerp passen in de omgeving en passend zijn voor de gebruikers. Een fijn interieur mag niet afleiden, maar is puur.