Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 612

Elektriciteit in en om het huis

Elektriciteit in en om het huis
Cursuscode: 612

Doel van de cursus:

Het doel van deze cursus is dat u onder deskundige leiding kennis krijgt van het begrip elektriciteit en dat u in staat bent om veilig eenvoudige elektrische installaties aan te leggen en kleine reparaties uit te voeren. De cursist kan in zijn persoonlijke woonsituatie keuzes maken in het kader van de energietransitie. De cursus is op de praktijk gericht, maar bestaat ook voor een deel uit noodzakelijke theorie.

Inhoud van de cursus:

De cursus is op de praktijk gericht, maar bestaat ook voor de helft uit de noodzakelijke theorie. Begrip van: stroomsterkte, spanning, weerstand, vermogen en elektrische energie is  essentieel voor het veilig aanleggen van een installatie. Er wordt aandacht besteed aan: woning installaties, bedradingssystemen, schakelaars, wandcontactdozen en het aansluiten van lichtpunten en apparatuur. Eveneens zal de aansluiting op het elektriciteitsnet, het gebruik van zonne-energie en de indeling van de meterkast behandeld worden. Er is uitleg over de multimeter en het gebruik hiervan in de thuissituatie, waarbij uiteraard  veel aandacht voor veiligheid.

Let op! De cursuslocatie is gewijzigd, tenopzichte van het programmaboekje. De juiste locatie is wijkcentrum De Kolk in Ede.

Dinsdag 17 januari 2023
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 150,00 plus € 50,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. H. (Hans) Knopperts, Dhr. J. (Jan) Beijer
19:15 - 21:45
Locatie: Wijkcentrum De Kolk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H. (Hans) Knopperts
H. (Hans) Knopperts
oud-docent elektro ROC.
J. (Jan) Beijer
J. (Jan) Beijer
Oud-docent werktuigbouwkunde ROC