Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 506

Elektriciteit in en om het huis

Elektriciteit in en om het huis
Cursuscode: 506

Bij deze cursus is het niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden tussen cursist en docent De cursus zal in seizoen 2021-2022 opnieuw worden aangeboden.

Het doel van deze cursus is dat u onder deskundige leiding kennis krijgt van het begrip elektriciteit en dat u in staat bent om veilig eenvoudige elektrische installaties aan te leggen en kleine reparaties uit te voeren. De cursist kan in zijn persoonlijke woonsituatie keuzes maken in het kader van de energietransitie.De cursus is op de praktijk gericht, maar bestaat ook voor een deel uit noodzakelijke theorie.

 Inhoud van de cursus:

De cursus is op de praktijk gericht, maar bestaat ook voor een deel uit noodzakelijke theorie. Begrippen als: stroom, spanning, weerstand, vermogen en elektrische energie zijn  essentieel voor het veilig aanleggen van een installatie. Er wordt aandacht besteed aan: woning installaties, bedradingssystemen, schakelaars, wandcontactdozen en het aansluiten van lichtpunten en apparatuur. Eveneens zal de aansluiting op het elektriciteitsnet en de indeling van de meterkast behandeld worden. Er is uitleg over de multimeter en er is veel aandacht voor de veiligheid.

Dinsdag 5 januari 2021
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 130,00 plus € 50,00 materiaalkosten.
Dhr. H. (Hans) Knopperts, Dhr. J. (Jan) Beijer
19:15 - 21:45
Locatie: Scholengemeenschap Pantarijn (klik hier voor de adresgegevens)
H. (Hans) Knopperts
H. (Hans) Knopperts
oud-docent electro ROC.
J. (Jan) Beijer
J. (Jan) Beijer
Oud-docent werktuigbouwkunde ROC