De Italiaanse Renaissance: 8 moderne schilderlessen!

Sandro Botticelli (1445-1510) , Michelangelo Buonarroti (1475-1564) en Paulo Veronese (1528-1588) zijn in deze cursus onze leermeesters vanwege de bijzondere ogen, de wondermooie lijnen en de prachtige kleuren. Nadat wij tekeningen en schilderijen van deze kunstenaars hebben bestudeerd en elementen hieruit hebben geoefend, componeren we zelf een schilderij met daarin een mens die door de schoonheid tot onze verbeelding spreekt. We werken met gouacheverf (kunstenaarskwaliteit) op papier. Een bijzonder subtiel en persoonlijk kleurgebruik zal ons helpen om dit te realiseren! Het resultaat zal een schildering op mooi papier zijn en een mapje met voorschetsen die dit mogelijk maakten.

Donderdag 13 januari 2022
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 140,00 plus € 24,00 materiaalkosten.
Mw. E.J.M. (Liesbeth) Barendse
Locatie: Scholengemeenschap Pantarijn (klik hier voor de adresgegevens)
E.J.M. (Liesbeth) Barendse
Ik heb in 2010 kunstbedrijf Liesbeth Barendse Schone Kunsten opgericht en maak sindsdien tweedimensionale beelden (schilderijen, tekeningen en foto’s) en geef teken- en schilderles aan kinderen en volwassenen. Het kunstenaarschap kreeg vorm via een voltooide studie Landschapsarchitectuur (met veel aandacht voor Italiaanse Renaissancetuinen en kunstgeschiedenis in het algemeen) aan de universiteit van Wageningen en via vele teken- en schildercursussen (gouache, olieverf, Japanse inkt, modeltekenen) en een jaar kunstdocent-onderwijs aan Hogeschool Windesheim.