Twee keer sneller lezen,drie maal beter onthouden

In deze actieve cursus leer je tenminste 2 maal zo snel lezen, terwijl je de informatie goed opneemt. Je leert slimmer onthouden en een uiterst handige manier om notities te maken.

Snellezen
Verdubbel meetbaar je leessnelheid met een goed begrip van de inhoud door het toepassen van de meest recente technieken op het gebied van snellezen. In deze intensieve snelleestraining leer je niet alleen sneller te lezen, maar ook hoofd- en bijzaken te scheiden en doeltreffend tot de kern van de zaak door te dringen.

Deze intensieve training is gebaseerd op een nieuwe methode die hersenen en ogen effectiever laten samenwerken. Tijdens de training oefen je met praktische voorbeelden. Door een aantal tests krijg je inzicht in jouw manier van lezen en verwerken van informatie. Op basis daarvan bepaal je welke leesaanpak voor jou het beste resultaat oplevert.

Mindmapping
Met mindmapping leer je op snelle en creatieve wijze je gedachten te ordenen en in lijn te brengen met jouw ideeënstroom. Dat komt goed van pas bij onder meer: het voorbereiden van presentaties; goed luisteren en onthouden; effectiever met tijd kunnen omgaan; het maken van een opzet voor een brief, rapport of voorstel; het plannen van een project, een reis of verkoopgesprek; het leren van een taal of samenvatten van een boek; het oplossen van een probleem; het maken van aantekeningen bij een bespreking, training of interview. We denken en praten allemaal sneller dan we kunnen schrijven.

Vaak ontvangen we een overvloed aan informatie. Hoe kun je nu op eenvoudige en heldere wijze notities maken zonder de kern van het verhaal te verliezen? En loop jij ook wel eens over van ideeën of verlies je het overzicht? Hoe kan je dit nu helder maken voor jezelf en eventueel ook voor anderen? Mindmapping is een creatieve denk- en notitiemethode, waarbij je het onderwerp centraal plaatst, om van daaruit een netwerk van sleutelwoorden en symbolen op te bouwen. Zo ontstaat een kaart (Map) van je gedachtepatronen (Mind).

Dinsdag 29 september 2020
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 60,00 plus € 5,00 materiaalkosten.
Dhr. A. (Ary) Velstra
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Ary) Velstra
Ary Velstra combineert Snellezen met de voordelen van MindMappen in deze training. Hij geeft al jaren snellees en mindmap trainingen (zowel traditioneel met kleurstiften, als digitaal) aan studenten, docenten, en in het bedrijfsleven. De toepassing voor de eigen specifieke leerdoelen draagt hij over aan de hand van een gestructureerde combinatie van anekdotes, scenario's en oefeningen.