Cursusnummer:
304

Twee keer sneller lezen, driemaal beter onthouden

Twee keer sneller lezen, driemaal beter onthouden

In deze actieve cursus leer je tenminste 2 maal zo snel lezen, terwijl je de informatie goed opneemt. Je leert slimmer onthouden en een uiterst handige manier om notities te maken. Ook heel geschikt voor jongeren van ca. 17-18 jaar die voor hun eindexamen zitten of gaan studeren.

Snellezen
Verdubbel meetbaar je leessnelheid met een goed begrip van de inhoud door het toepassen van de meest recente technieken op het gebied van snellezen. In deze intensieve snelleestraining leer je niet alleen sneller te lezen, maar ook hoofd- en bijzaken te scheiden en doeltreffend tot de kern van de zaak door te dringen.

Deze intensieve training is gebaseerd op een nieuwe methode die hersenen en ogen effectiever laten samenwerken. Tijdens de training oefen je met praktische voorbeelden. Door een aantal tests krijg je inzicht in jouw manier van lezen en verwerken van informatie. Op basis daarvan bepaal je welke leesaanpak voor jou het beste resultaat oplevert.

Mindmapping
Met mindmapping leer je op snelle en creatieve wijze je gedachten te ordenen en in lijn te brengen met jouw ideeënstroom. Dat komt goed van pas bij onder meer: het voorbereiden van presentaties; goed luisteren en onthouden; effectiever met tijd kunnen omgaan; het maken van een opzet voor een brief, rapport of voorstel; het plannen van een project, een reis of verkoopgesprek; het leren van een taal of samenvatten van een boek; het oplossen van een probleem; het maken van aantekeningen bij een bespreking, training of interview. We denken en praten allemaal sneller dan we kunnen schrijven.

Vaak ontvangen we een overvloed aan informatie. Hoe kun je nu op eenvoudige en heldere wijze notities maken zonder de kern van het verhaal te verliezen? En loop jij ook wel eens over van ideeën of verlies je het overzicht? Hoe kan je dit nu helder maken voor jezelf en eventueel ook voor anderen? Mindmapping is een creatieve denk- en notitiemethode, waarbij je het onderwerp centraal plaatst, om van daaruit een netwerk van sleutelwoorden en symbolen op te bouwen. Zo ontstaat een kaart (Map) van je gedachtepatronen (Mind).

  • 3 lessen van 2,5 uur Toon details
    • 1: dinsdag 3 okt 2023 - 19:15 – Wijkcentrum De Kolk
    • 2: dinsdag 10 okt 2023 - 19:15 – Wijkcentrum De Kolk
    • 3: dinsdag 17 okt 2023 - 19:15 – Wijkcentrum De Kolk
  • € 80,00 plus € 5,00 materiaalkosten, te betalen tijdens de eerste les.
  • Ary Velstra
  • Wijkcentrum De Kolk Toon adres-info
Startdatum
Lesvorm