Hedendaagse Nederlandse schilderkunst en fotografie van wereldfaam!

Dit jaar openen we ons jaarprogramma met een bijzonder onderwerp uit de categorie Kunst. Natuurlijk zijn we als land trots op onze beroemde schilders uit de 17e eeuw en op kunstenaars als Mondriaan en Van Gogh. Het succes van de televisieserie “Project Rembrandt” is het bewijs voor de grote publieke belangstelling. Maar ook in deze tijd heeft Nederland kunstenaars van wereldklasse binnen haar grenzen. Ron Augustus spreekt over vier internationaal bekende hedendaagse schilders (Lita Cabellut, Marlène Dumas, Henk Helmantel en Jan Worst) en vier wereldberoemde fotografen (Rineke Dijkstra, Desiree Dolron, Anton Corbijn en Erwin Olaf). We leren de kunstenaars en hun werk beter kennen en luisteren daarbij soms ook naar muziek. Er wordt gesproken over hoe je naar een kunstwerk kunt kijken, want we zien niet met onze ogen maar met onze hersenen! Je ziet wat je kent. We staan tenslotte stil bij aanstormend talent en waar je hen kunt ontdekken. Laat u inspireren en verrassen. Ron laat u anders kijken naar kunst.

Dinsdag 20 september 2022
Dhr. R. (Ron) Augustus
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
R. (Ron) Augustus