Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 001

Natuurlijk: het is zo simpel

Natuurlijk: het is zo simpel
Cursuscode: 001

Nederland is nog steeds een van de mooiste landen ter wereld. Maar: wat de aarde in 4,5 miljard jaar heeft ontwikkeld, is de afgelopen eeuw in rap tempo verwoest door de mens. “Ik heb een mooi leven gehad, en ik zou het zo graag gunnen aan de volgende generatie”. Hoe voorkomen wij dat zij zonder natuurlijke hulpbronnen zitten?

Na een korte voordracht zal meteoroloog Harry Otten de spreker enkele vragen stellen. Na de pauze kunnen vragen uit de zaal worden gesteld, à la College Tour.

 

Donderdag 27 september 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 10,00
Dhr. J. (Jan) Terlouw
20:00 - 22:00
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
J. (Jan) Terlouw
J. (Jan) Terlouw
Jan Terlouw heeft wis- en natuurkunde gestudeerd en is in 1964 gepromoveerd op een onderzoek naar kernfusie. Vanaf 1970 is hij actief in de politiek, eerst als gemeenteraadslid, later als Tweede kamer lid, Minister van Economische Zaken, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator in de Eerste kamer. Naast zijn politieke loopbaan kennen wij hem als schrijver van kinderboeken als Koning van Katoren, Oorlogswinter en samen met zijn dochter Sanne van de detectivereeks Reders en Reders. En natuurlijk kennen we hem als spreker, onder meer van zijn College tour.