Met Jeroen Dijsselbloem op College Tour

De eurocrisis, de ineenstortende economie, de peperdure redding van de banken, het voorspelde einde van de euro, het dreigende vertrek van Griekenland en de grote gevolgen voor mensen in de hele eurozone. Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Eurogroep, was bij alle besprekingen aanwezig en vaak zelfs nachtenlang op zoek naar oplossingen. Is de eurozone nu in veilig vaarwater gebracht? Deze avond deelt Jeroen Dijsselbloem zijn ervaringen en daarna zal Wim Heijman de spreker een aantal vragen stellen. Na de pauze kunnen vragen uit de zaal worden gesteld à la College Tour.

Let op! De datum van de lezing is gewijzigd ten opzichte van het programmaboekje!

Maandag 16 september 2019
Dhr. J. (Jeroen) Dijsselbloem
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
J. (Jeroen) Dijsselbloem
Jeroen Dijsselbloem studeerde landbouweconomie aan de Wageningen Universiteit. Hij werkte onder meer op het ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Visserij en als kamerlid voor de PvdA. Van 2012-2017 was hij minister van Financiën in kabinet Rutte II en van 2013-2018 tevens voorzitter van de Eurogroep. In april 2019 is hij benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van de WUR en als voorzitter v.d. onderzoeksraad voor Veiligheid.