E-mailadres van de abonnee.
Schrijf in voor de nieuwsbrief

Excursie Museum Beeld en Geluid

Bezoek museum Beeld en Geluid

Op vrijdag 12 april 2024 werd door een aantal deelnemers tijdens een door de Volksuniversiteit Wageningen georganiseerde excursie, een bezoek gebracht aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum. Onder leiding van conservator Bas Agterberg werd een rondleiding gemaakt door het depot van Beeld en Geluid, langs de omvangrijke collectie, die de roemruchte geschiedenis vertelt van 100 jaar radio en televisie in Nederland. Het bijzondere aan dit bezoek was, dat onze excursiedeelnemers ook de vele voorwerpen konden bekijken, die niet zijn te zien, in de permanente tentoonsteling. De vele vragen werden vakkundig beantwoord door Bas Agterberg. Na de lunch volgde een lezing door Liselotte Doeswijk, over de historie van de vormgeving van de omroep. Het verhaal achter de steeds veranderde VARA-haan tot de decors van Swiebertje en Een van de Acht. Liselotte Doeswijk verraste de deelnemers ook door de aanwezigheid van een speciale gast: Freek Biesiot één van Nederland’s beroemdste decorontwerpers. Ook hij beantwoordde veel vragen en toonde voorwerpen uit zijn rijke ontwerpersverleden. Het werd al met al een bijzondere dag in het hart van het Hilversumse omroepland.