Nieuwsbrief

E-mailadres van de abonnee.
Schrijf in voor de nieuwsbrief

Een kijk op alcoholvrije drank met proeverij

Image
Deelnemers proosten op een leuke en leerzame avond.

Maandagavond 14 november 2023 beleefden we onder leiding van Justin Henzen van slijterij Slok de kijk op alcoholvrije drank met proeverij. De ontvangst in proeflokaal Proost op het 5 meiplein te Wageningen is warm. Op tafel staan chips en snacks. Om in de sfeer te komen krijgen we een alcoholvrij bubbeldrankje en een alcoholvrije wijn (chardonnay) geserveerd.De bijeenkomst is besloten, alleen de VUW-deelnemers genieten volop van deze proeverij.

De presentatie over alcoholvrije drank leert ons dat dit ontstaat door alle alcohol uit het product te destilleren. Dat geldt voor wijn, rum, gin, amaretto en nog veel meer.

Na de pauze gaan we onder begeleiding van John aan de slag met het maken van een eigen cocktail. Alle ingrediënten zijn ruimschoots aanwezig, ook de hilariteit, de lol en het experimenteren hiermee maken de avond compleet. Uit de evaluatie komt naar voren om in een volgende workshop meerdere alcoholvrije wijnen als onderwerp te nemen. Natuurlijk gaan we hiermee aan de slag in het nieuwe cursusseizoen

Hoe we naar huis gingen?......nuchter en vrolijk met een nieuwe ervaring rijker die we bij de komende feestdagen heel goed kunnen gebruiken.