Nieuwsbrief

E-mailadres van de abonnee.
Schrijf in voor de nieuwsbrief

Nieuws

 

WAGENINGS EREZILVER VOOR EMILIE VAN DEN BRINK-RIJTEMA

22 april 2021

Emilie Van den Brink-Rijtema ontving donderdagmiddag 22 april uit handen van burgemeester Geert Van Rumund, de onderscheiding Het Wagenings Erezilver. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van haar echtgenoot en kinderen en het bestuur van de Volksuniversiteit Wageningen, in de raadzaal van het Wageningse stadhuis. Vanwege de Coronamaatregelen bleef het gezelschap tot deze kleine groep beperkt. Aanleiding voor het toekennen van het Wagenings Erezilver was het 25-jarig jubileum van Emilie bij de Volksuniversiteit Wageningen op 1 januari van dit jaar.

LEES MEER

 

GOEDBEZOCHTE ONLINE LEZING HET GEHEIM VAN DE SCHILDPAD EEN SUCCES

19 maart 2021

Goede opkomst en positieve reacties op de online lezing Het Geheim van de Schildpad. Auteur en verouderingsarts David van Bodegom gaf een begrijpelijke en enthousiaste inkijk in de biologie van lang leven. Waarom wordt een mens tot op heden niet ouder dan 122 jaar en haalt een Schildpad makkelijk het dubbele? Van Bodegom vertelde over wetenschappelijk onderzoek naar de levensduur van dieren, planten en mensen. Het leverde unieke voorbeelden op die inzicht gaven in ons eigen verouderingsproces. Het geheim werd deels onthuld!

LEES MEER

 

GEZOCHT: CREATIEVELING VOOR PR

21 januari 2021

Volksuniversiteit Wageningen organiseert jaarlijks ruim 100 activiteiten en er nemen meer dan 1000 cursisten aan deel. Het bestuur bestaat uit 9 enthousiaste vrijwilligers en 1 professional die 3 dagen de administratie beheert. Ieder zet zijn/haar expertise in waar nodig. Samen slagen we er elk jaar weer in om een mooi jaarprogramma te realiseren. Dat is echt teamwork! Een leuke sfeer is daarbij een voorwaarde. Dus heb je een brede interesse en tijd en energie beschikbaar dan ben je van harte welkom.

LEES MEER

 

ONLINE LEZING: HET GEHEIM VAN DE SCHILDPAD

20 januari 2021

De lezing 'Het geheim van de schildpad' door verouderingswetenschapper en schrijver David van Bodegom zal op donderdag 18 maart van 20.00-21:30 uur via een Zoom meeting worden gehouden.  Belangstellenden kunnen zich nog inschrijven Klik daarvoor op deze link. Dit filmpje geeft vast een eerste impressie van de lezing.

 

 

LEES MEER

 

EMILIE VAN DEN BRINK-RIJTEMA 25 JAAR BIJ DE VOLKSUNIVERSITEIT WAGENINGEN

20 januari 2021

Begin januari was het 25 jaar geleden dat Emilie van den Brink-Rijtema als secretaresse in dienst trad bij het bestuur van de Volksuniversiteit Wageningen. In die kwart eeuw heeft Emilie van den Brink zich intensief ingezet voor de Volksuniversiteit en werd daarmee de stuwende kracht achter het bureau van onze educatieve organisatie.

LEES MEER