Bestellijst

Geen bestellingen

Nieuws

Kerstvakantie

13 december 2021

Volksuniversiteit Wageningen wenst iedereen hele fijne Kerstdagen en een mooi en inspirerend 2022!

Het kantoor van de Volksuniversiteit Wageningen zal van woensdag 22 december 2021 t/m zondag 2 januari 2022 gesloten zijn. Heeft u ons in deze periode dringend nodig? Spreekt u dan de voicemail in van de telefoon of stuur ons een email. U zult dan binnen enkele dagen reactie krijgen.

 

 

Lees meer

Verhuisbericht!

16 november 2021

Ons kantoor gaat verhuizen!

Vanaf 29 november is ons nieuwe adres: Stichting Volksuniversiteit Wageningen, Agro Businesspark 66, 6708 PW  Wageningen. Ons nieuwe telefoonnummer is: 06-83947226.

De openingstijden blijven hetzelfde: maandag, dinsdag en donderdag van 8.30-12.00 uur.

Lees meer

Volksuniversiteit Wageningen begroet dit seizoen haar 40.000e cursist!

03 september 2021

Ergens dit seizoen gaan we onze 40000e cursist begroeten! Klik hier om hierover meer te lezen in het online artikel in de Gelderlander.

Lees meer

Presentatie nieuwe programma tijdens Cultureel Buitencafé op 31 juli

30 juli 2021

Bezoek zaterdag 31 juli van 15.00 – 17.00 uur ihet Cultureel Buitencafé in het Torckpark. Dit literaire evenement is een onderdeel van de Wageningse Cultuur Zomer. De Volksuniversiteit Wageningen grijpt de gelegenheid aan daar haar nieuwe jaarprogramma te presenteren dat 100 activiteiten bevat.

Lees meer

Wagenings Erezilver voor Emilie Van den Brink-Rijtema

22 april 2021

Emilie Van den Brink-Rijtema ontving donderdagmiddag 22 april uit handen van burgemeester Geert Van Rumund, de onderscheiding Het Wagenings Erezilver. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van haar echtgenoot en kinderen en het bestuur van de Volksuniversiteit Wageningen, in de raadzaal van het Wageningse stadhuis. Vanwege de Coronamaatregelen bleef het gezelschap tot deze kleine groep beperkt. Aanleiding voor het toekennen van het Wagenings Erezilver was het 25-jarig jubileum van Emilie bij de Volksuniversiteit Wageningen op 1 januari van dit jaar.

Lees meer

Goedbezochte online lezing Het Geheim van de Schildpad een succes

19 maart 2021

Goede opkomst en positieve reacties op de online lezing Het Geheim van de Schildpad. Auteur en verouderingsarts David van Bodegom gaf een begrijpelijke en enthousiaste inkijk in de biologie van lang leven. Waarom wordt een mens tot op heden niet ouder dan 122 jaar en haalt een Schildpad makkelijk het dubbele? Van Bodegom vertelde over wetenschappelijk onderzoek naar de levensduur van dieren, planten en mensen. Het leverde unieke voorbeelden op die inzicht gaven in ons eigen verouderingsproces. Het geheim werd deels onthuld!

Lees meer

Gezocht: Creatieveling voor PR

21 januari 2021

Volksuniversiteit Wageningen organiseert jaarlijks ruim 100 activiteiten en er nemen meer dan 1000 cursisten aan deel. Het bestuur bestaat uit 9 enthousiaste vrijwilligers en 1 professional die 3 dagen de administratie beheert. Ieder zet zijn/haar expertise in waar nodig. Samen slagen we er elk jaar weer in om een mooi jaarprogramma te realiseren. Dat is echt teamwork! Een leuke sfeer is daarbij een voorwaarde. Dus heb je een brede interesse en tijd en energie beschikbaar dan ben je van harte welkom.

Lees meer

Online lezing: Het geheim van de schildpad

20 januari 2021

De lezing 'Het geheim van de schildpad' door verouderingswetenschapper en schrijver David van Bodegom zal op donderdag 18 maart van 20.00-21:30 uur via een Zoom meeting worden gehouden.  Belangstellenden kunnen zich nog inschrijven Klik daarvoor op deze link. Dit filmpje geeft vast een eerste impressie van de lezing.

 

 

Lees meer

Emilie van den Brink-Rijtema 25 jaar bij de Volksuniversiteit Wageningen

20 januari 2021

Begin januari was het 25 jaar geleden dat Emilie van den Brink-Rijtema als secretaresse in dienst trad bij het bestuur van de Volksuniversiteit Wageningen. In die kwart eeuw heeft Emilie van den Brink zich intensief ingezet voor de Volksuniversiteit en werd daarmee de stuwende kracht achter het bureau van onze educatieve organisatie.

Lees meer