Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen

Nieuws

Vakantie

03 oktober 2022

Ons kantoor is van dinsjdag 11 oktober t/m dinsdag 18 oktober gesloten wegens vakantie. Tijdens deze periode zal wel regelmatig de voicemail worden afgeluisterd en de email worden gelezen en worden beantwoord. Ook kunt u zich in deze periode gewoon inschrijven voor cursussen.

 

Lees meer

Onze locaties

03 oktober 2022

Ook onze locaties hebben te maken met hele hoge energierekeningen en zetten hun thermostaat wat lager. Het advies is daarom dan ook om warm gekleed naar de cursusbijeenkomst te komen.

Lees meer

Gezocht: Freelance taaldocenten

12 april 2022

Volksuniversiteit Wageningen komt graag in contact met docenten die komend seizoen een taalcursus Spaans, Italiaans of Zweeds kunnen verzorgen. Meer informatie over ons en over de vacature vindt u onder deze link of onder het kopje vacatures op onze website. Uw reactie kunt u sturen aan: info@volksuniversiteitwageningen.nl.

 

Lees meer

Vacature bestuur: penningmeester

28 februari 2022

Het bestuur van de Volksuniversiteit Wageningen zoekt per 1 juli 2022 een vrijwilliger die het bestuur wil versterken in de functie van penningmeester. Meer informatie over de organisatie vindt u als u hier klikt.

Informatie over de functie en hoe u kunt reageren vindt u hier.

Lees meer

Opnieuw in ons programma

25 januari 2022

In de afgelopen periode zijn er veel cursussen en lezingen niet door gegaan vanwege de lockdownmaatregelen door Corona. Een aantal van deze activiteiten zijn opnieuw opgenomen in ons voorjaarsprogramma. Dus neem even een kijkje op onze website voor het vernieuwde aanbod! 

Lees meer

Verhuisbericht!

16 november 2021

Ons kantoor gaat verhuizen!

Vanaf 29 november is ons nieuwe adres: Stichting Volksuniversiteit Wageningen, Agro Businesspark 66, 6708 PW  Wageningen. Ons nieuwe telefoonnummer is: 06-83947226.

De openingstijden blijven hetzelfde: maandag, dinsdag en donderdag van 8.30-12.00 uur.

Lees meer

Volksuniversiteit Wageningen begroet dit seizoen haar 40.000e cursist!

03 september 2021

Ergens dit seizoen gaan we onze 40000e cursist begroeten! Klik hier om hierover meer te lezen in het online artikel in de Gelderlander.

Lees meer

Presentatie nieuwe programma tijdens Cultureel Buitencafé op 31 juli

30 juli 2021

Bezoek zaterdag 31 juli van 15.00 – 17.00 uur ihet Cultureel Buitencafé in het Torckpark. Dit literaire evenement is een onderdeel van de Wageningse Cultuur Zomer. De Volksuniversiteit Wageningen grijpt de gelegenheid aan daar haar nieuwe jaarprogramma te presenteren dat 100 activiteiten bevat.

Lees meer

Wagenings Erezilver voor Emilie Van den Brink-Rijtema

22 april 2021

Emilie Van den Brink-Rijtema ontving donderdagmiddag 22 april uit handen van burgemeester Geert Van Rumund, de onderscheiding Het Wagenings Erezilver. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van haar echtgenoot en kinderen en het bestuur van de Volksuniversiteit Wageningen, in de raadzaal van het Wageningse stadhuis. Vanwege de Coronamaatregelen bleef het gezelschap tot deze kleine groep beperkt. Aanleiding voor het toekennen van het Wagenings Erezilver was het 25-jarig jubileum van Emilie bij de Volksuniversiteit Wageningen op 1 januari van dit jaar.

Lees meer

Goedbezochte online lezing Het Geheim van de Schildpad een succes

19 maart 2021

Goede opkomst en positieve reacties op de online lezing Het Geheim van de Schildpad. Auteur en verouderingsarts David van Bodegom gaf een begrijpelijke en enthousiaste inkijk in de biologie van lang leven. Waarom wordt een mens tot op heden niet ouder dan 122 jaar en haalt een Schildpad makkelijk het dubbele? Van Bodegom vertelde over wetenschappelijk onderzoek naar de levensduur van dieren, planten en mensen. Het leverde unieke voorbeelden op die inzicht gaven in ons eigen verouderingsproces. Het geheim werd deels onthuld!

Lees meer

Pagina's