Lopen langs de Linge (lezing)

Harry Stegeman liep in 2018 langs de Linge, van Doornenburg tot aan Gorinchem, en schreef daar een boek over: Lopen langs de Linge. Hij vertelt daarin wat hij onderweg zag en meemaakte. Maar ook over wat hij te weten kwam van het rijke en bijzondere verleden van de rivier met twee gezichten: de Linge verandert halverwege – net boven Tiel – immers van een eerst nog vooral kaarsrechte wetering tussen weilanden en akkers in een ‘echte’, meanderende rivier tussen slingerende dijken.

Boeiende ontdekkingstochten voerden door oude landgoederen en een landschapspark in wording, langs verdedigingslinies en plekken die herinneren aan lang voorbije en meer recente oorlogen, door natuurgebieden en boerenland en langs vestingstadjes en dijkdorpjes.

Woensdag 14 april 2021
Dhr. Dr. H. (Harry) Stegeman
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
Dr. H. (Harry) Stegeman
Harry Stegeman (1946) werkte als docent en wetenschapper in het hoger onderwijs, de laatste periode als lector ‘Bewegen en gedragsbeïnvloeding’ aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij was jarenlang hoofdredacteur van een onderwijstijdschrift en publiceerde tal van artikelen op zijn vakgebied. Lopen langs de Linge is zijn tweede boek over zijn andere passie: natuur, geschiedenis en landschap. Eerder schreef hij Langs de Nederrijn.