Samen naar de opera 3: Rusalka

SAMEN NAAR DE OPERA

Al jaren bezoekt Volksuniversiteit Wageningen voorstellingen in de theaters van Krefeld en Mönchengladbach (Duitsland). De operareizen gaan per touringcar. In de bus ontvangt u een hand-out met een samenvatting van de opera en wordt een korte toelichting gepresenteerd.

In deze sprookjesopera verlangt een kleine zeemeermin naar een menselijk uiterlijk omdat zij verliefd is op een prins. De prijs is hiervoor is hoog: zij moet haar spraak  en wellicht nog veel meer opgeven…. Het tragische lot van de verleidelijke waternimfen die zich onder mensen willen begeven heeft talrijke dichters en componisten geïnspireerd. Rusalka is Dvořák’s beste muziekdramatische creatie, met één van de meest sublieme sopraanaria’s uit de operageschiedenis, het “Lied voor de Maan”.

Zondag 15 maart 2020
1 excursie van 6,5 uur aanvangstijd 15:30
Locatie: Campus - parkeerplaats gebouw Lumen (gebouw 100) (klik hier voor de adres gegevens)