Samen naar de opera 1: Salomé

SAMEN NAAR DE OPERA

Al jaren bezoekt Volksuniversiteit Wageningen voorstellingen in de theaters van Krefeld en Mönchengladbach (Duitsland). De operareizen gaan per touringcar. In de bus ontvangt u een hand-out met een samenvatting van de opera en wordt een korte toelichting gepresenteerd.

Salomé leeft aan het decadente hof van Herodes. Zij wil het hart veroveren van Johannes de Doper… Een muziekdrama uit 1905, vol ontketende passie, gebaseerd op de sensationele tragedie van Oscar Wilde. Het sensuele verhaal uit de bijbel heeft Strauss omgevormd tot een muzikaal portret van het onbewuste conflict tussen sensualiteit en ascetisme van het fin de siècle. Één van de meest opgevoerde opera's aller tijden.

Zaterdag 9 november 2019
1 excursie van 6,5 uur aanvangstijd 17:00
Locatie: Campus - parkeerplaats gebouw Lumen (gebouw 100) (klik hier voor de adres gegevens)