Samen naar het ballet 1: Teufelskreis

Al jaren bezoekt Volksuniversiteit Wageningen voorstellingen in de theaters van Krefeld en Mönchengladbach (Duitsland). De reizen gaan per touringcar. In de bus ontvangt u een hand-out met een samenvatting van de opera en het ballet en wordt een korte toelichting gepre­sen­teerd.

Teufelskreis:Een ballet van Robert North (1945) op muziek van o.a. Michael Jackson, Jean Sibelius en Richard Wagner.

De danser en choreograaf Robert North studeerde in Londen en de Verenigde Staten, bij o.a. Merce Cunningham en Martha Graham. Hij werkte o.a. voor TV, opera, film en revue. Zijn stijl is verhalend. Van ‘The snowman’ van Howard Blake heeft hij een zeer succesvolle choreografie gemaakt, die jaar­lijks wordt uitgevoerd. Teufelskreis (Vicieuze cirkel) handelt over de wisselwerking tussen generaties deels met ernst, deels met humor. Hij maakt gebruik van muziek van David Byrne, Michael Jackson, Christopher Benstead, Jean Sibelius en Richard Wagner, waardoor hij een breed spectrum aan uitdruk­kings­mogelijkheden voor de dansers creëert.

Vrijdag 15 december 2017
1 excursie van 6,5 uur aanvangstijd 17:00
Locatie: Parkeerplaats Belmonteflats (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >