Samen naar de opera 2: Lohengrin

Al jaren bezoekt Volksuniversiteit Wageningen voorstellingen in de theaters van Krefeld en Mönchengladbach (Duitsland). De reizen gaan per touringcar. In de bus ontvangt u een hand-out met een samenvatting van de opera en het ballet en wordt een korte toelichting gepre­sen­teerd.

Lohengrin: Opera op muziek van Richard Wagner (1813-1883)

Deze romantische opera wijst al vooruit naar Wagner's latere muziekdrama's. Enkele delen zijn nog te beschouwen als zelfstandige muzikale nummers, maar het werk is een doorlopend geheel. Zelfs het beroemde Bruidskoor komt pas werkelijk tot zijn recht binnen het verband van deze opera. Echt romantisch zijn de middeleeuwse sfeer en de figuur van de Zwaanridder. Hij bepaalt als een hoger wezen het lot van de hoofdpersonen. Zijn naam moet geheim blijven: een typisch sprookjesthema! Extra spanning krijgt deze opera door de tegenstellingen tussen christendom en heidense krachten.

Zaterdag 24 februari 2018
1 excursie van 8 uur en 45 min aanvangstijd 14:30
Locatie: Parkeerplaats Belmonteflats (klik hier voor de adres gegevens)