Zijn naam is Bach - Fileco 2 (1 dec)

Zoveel we weten over Bach’s werken, zo bitter weinig is bekend over zijn leven. Hoe was hij privé, met zijn kinderen, met vrienden, hoe waren zijn dagelijkse gewoonten, om maar een paar dingen te noemen. Deze Fileco (FilmLezingConcert) is een aangename kennismaking met Bach’s leven in Leipzig, samengevat in 7 korte documentaires, afgewisseld met verdieping in zijn werk en zijn techniek. Het publiek wordt daarbij op humoristische en actieve wijze betrokken. Musici, en zelfs een koor schetsen een zo levendig mogelijk beeld van de grootste componist aller tijden : Zijn naam is Bach.

In de tweede Fileco wordt dieper ingegaan op de fuga, maar ook op de basso continuo. Het publiek zal op vermakelijke wijze betrokken worden bij de daadwerkelijke uitvoering van die kunstvormen. Inzicht in de voor Bach zo typerende harmonie en de wereldlijke muziek uit de Leipziger tijd komen aan de orde. Gespeeld zal worden het dubbelconcert voor hobo, viool en orkest met Chris Oortwijn, viool en Marleen Henkens, hobo. Twee documentaires complementeren Fileco-2:  Bach’s karakter en Bach’s repetitietechniek.

Donderdag 1 december 2022
Dhr. C. (Cees) Mobach
Locatie: Bblthk (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
C. (Cees) Mobach
Cees Mobach begon zijn loopbaan als pianist en als schoolmusicus. Zijn solistendiploma behaalde hij in 1972 bij Herman Uhlhorn in Utrecht. Tot 2008 werkte hij onafgebroken als muziekdocent bij het Wagenings Lyceum, later Pantarijn. De koor- en orkestcultuur die daar ontstond verwierf landelijke bekendheid, niet in de laatste plaats door de originele ontwikkeling van allerlei vormen van muziektheater en de speciale manier van arrangeren. Film speelde daarbij steeds meer een rol en dat is ook de discipline waarin Mobach op dit moment vooral werkzaam is. Cees Mobach was meer dan 30 jaar dirigent van het WSKOV en leidde 14 jaar Het Wagenings Symfonie Orkest en Het Andere Koor waarmee groot symfonisch repertoire werd gespeeld.