Offenbach, schepper van de operette

In dit tweeluik verkennen we de vrolijke, vaak lyrische en soms ondeugende muziek van operettekoning Jacques Offenbach (1819-1880). We zullen fragmenten beluisteren van meesterwerken als La belle Hélène, La Périchole en Orphée aux enfers. Voor de context komt het politieke en muzikale leven in het negentiende-eeuwse Parijs aan de orde. Offenbach zette bekende verhalen in een ander licht en hield het bourgeoispubliek op geestige wijze een spiegel voor. Er zal ook aandacht zijn voor zijn bijdragen aan andere genres, zoals de opera met Les contes d’Hoffmann en de symfonische muziek met het Concerto militaire voor cello en orkest.

Donderdag 21 november 2019
2 lezingen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. drs. M. (Michel) Khalifa
Locatie: Zalencentrum De Brink (klik hier voor de adresgegevens)
drs. M. (Michel) Khalifa
Michel Khalifa studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Hij verzorgt concertinleidingen, begeleidt muziekreizen en doceert muziekgeschiedenis aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij was hoofdredacteur van Bravo!, het jubileumboek van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Van 2004 tot 2008 schreef hij recensies en interviews voor Het Parool.