Muziek tussen hemel en aarde - een tweeluik over Bach

De muziek van Johann Sebastian Bach spreekt tot het hart en tot het hoofd. Van cantate tot soloconcert en van passie tot danssuite heeft de Thomas-Cantor in alle gangbare genres van zijn tijd gecomponeerd, met uitzondering van de opera. In de eerste sessie van dit tweeluik staat zijn kerkmuziek centraal, met speciale aandacht voor zijn motetten en orgelwerken. In de tweede sessie verkennen we zijn wereldlijke werken, zowel voor solo-bezetting als in orkestverband. Italiaanse, Franse en Noord-Duitse invloeden gaan in Bachs muziek een volmaakte alliantie aan. Naast deze stijlkenmerken staan we ook stil bij Bachs werkomstandigheden in Weimar, Köthen en Leipzig.

Donderdag 26 november 2020
2 lezingen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. drs. M. (Michel) Khalifa
Locatie: Zalencentrum De Brink (klik hier voor de adresgegevens)
drs. M. (Michel) Khalifa
Michel Khalifa studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Hij verzorgt concertinleidingen, begeleidt muziekreizen en doceert muziekgeschiedenis aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij was hoofdredacteur van Bravo!, het jubileumboek van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Van 2004 tot 2008 schreef hij recensies en interviews voor Het Parool.