Jacques Brel of de intensiteit van een leven

Ruim 40 jaar na zijn dood, wordt Jacques Brel als eerste genoemd bij de grote namen van het Franse chanson. Zijn repertoire blijft raken door de intensiteit van de gevoelens en door zijn scherpe observaties. Ook blijft Brel fascineren door de keuzes die hij in zijn leven maakte. In deze reeks  komen het leven en werk van deze zanger aan bod. Alle grote thema’s krijgen aandacht: kindertijd, idealen en desillusies, vrouwen, vriendschap, zijn blik op de mens, God, ouderdom en de dood. Uiteraard wordt ook zijn 'Belgitude' besproken. De teksten van de chansons worden uitgereikt bij aanvang van de cursus.

Vrijdag 8 januari 2021
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00 plus € 4,00 materiaalkosten.
Mw. L. (Lucienne) Mimouni
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
L. (Lucienne) Mimouni
Docent Lucienne Mimouni, oud-lerares Frans, heeft een brede culturele belangstelling, in het bijzonder voor de Franse cultuur: literatuur, film, chansons, kunst, gastronomie. In haar lezingen vertelt zij op aanstekelijke wijze over de veelzijdige aspecten van deze culturele uitingen. Dit doet zij zowel in het Frans als in het Nederlands, afhankelijk van het publiek.