Volksuniversiteit Wageningen
0317-415234
Cursuscode: 303

Het Gelders Orkest in Franse sferen

Het Gelders Orkest in Franse sferen
Cursuscode: 303

HGO olv David Marlow, solist: Jean-Guihen Queyras, cello

Programma : Fauré – Pelléas et Mélisande, opus 80 ; Lalo – Celloconcert; Debussy – Ibéria; Debussy – La Mer

Fauré schreef muziek bij het tragische verhaal over Pelléas en Mélisande, het toneelstuk naar het boek van Maurice Maeterlinck. Lalo, zelf cellist, componeerde in een vernieuwende stijl, met dramatiek, lyriek en een Spaans tintje. Ook Debussy, een jongere tijdgenoot van Fauré en Lalo, schreef vernieuwende muziek. Zijn Ibéria is het meest populaire deel van “Images pour orchestre”. Als laatste hoort u een zeer impressionistisch beeld van de zee, een van zijn meest gespeelde werken. De cursus begint met een toelichting op de vier composities. Vervolgens bezoekt u een repetitie en tenslotte kan men het “eindresultaat” beluisteren tijdens het concert.

Maandag 23 april 2018
3 lessen van 2 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00
Docent: Dhr. W. (Wouter) Schmidt
20:00 - 22:00
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
W. (Wouter) Schmidt
W. (Wouter) Schmidt
Wouter Schmidt studeerde viool en altviool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Als violist maakte Wouter ruim 20 jaar deel uit van Het Gelders Orkest, remplaceerde bij de Nederlandse Symfonieorkesten en gaf met het Amardi Piano Kwartet tientallen concerten in binnen- en buitenland. In 2011 besloot hij HGO te verlaten en zich grotendeels te wijden aan het organiseren en leiden van muziekreizen. Tijdens deze muziekreizen – inmiddels meer dan 100 - geeft Wouter ook muziektoelichtingen. In 2012 richtte hij zijn eigen reisorganisatie op, Wouter & Friends, waarvan een belangrijk onderdeel “een kijkje achter de schermen” en Meet & Greet-sessies vormen met bevriende musici, zoals Jaap van Zweden, Miranda van Kralingen, Robert Holl, Lawrence Renes, Antonello Manacorda en zijn collega’s uit HGO. Als programmaboeklichter – o.a. bij HGO - is Wouter tegenwoordig veel gevraagd en ook verzorgt hij regelmatig cursussen en lezingen door het hele land. In het seizoen 2015-16 was Wouter werkzaam als Artistiek Manager van HGO, waarbij hij o.a. verantwoordelijk was voor de artistieke planning van het orkest. Per 1 februari 2016 besloot hij echter de functie van Classical Music Manager bij HANNICK MUZIEKREIZEN te aanvaarden. Overigens is Wouter ook nog altijd actief als musicus. Als (alt-)violist maakt hij o.a. deel uit van Het Klassiek Cruise Kwartet, waarmee hij samen met enkele collega’s uit HGO optredens verzorgd tijdens muziekreizen over de Donau, Elbe, Seine, Rijn en andere rivieren; zowel aan boord, als op de wal.