Volksuniversiteit Wageningen
0317-415234
Cursuscode: 307

Het Gelders Orkest Driemaal M

Het Gelders Orkest Driemaal M
Cursuscode: 307

HGO onder leiding van Bas Wiegers, solist Arno Stoffelsma, klarinet

Programma: MacMillan: Cumnock Fair (m.m.v. Ralph van Raat, piano); Mozart: Concert voor klarinet en orkest; Mendelssohn: Symfonie nr. 3 "Schotse". Programmatoelichting: De Schotse componist James MasMillan schreef een modernistische fantasie. Mozart schreef het klarinetconcert voor zijn vriend Anton Stadler, die volgens hem weergaloos de menselijke stem kon imiteren. Mendelssohn was na een bezoek aan Schotland zodanig geïnspireerd, dat hij het landschap in klanken wilde schilderen; zo ontstond de derde symfonie. 

De cursus begint met een toelichting op de drie composities. Vervolgens bezoekt u een repetitie en tenslotte kan met het 'eindresultaat' beluisteren tijdens het concert. De lezing is in de Bevrijdingskerk, de repetitie en het concert zijn in het Musis Sacrum in Arnhem.

 

Donderdag 5 april 2018
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00
Dhr. W. (Wouter) Schmidt
20:00 - 22:00
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
W. (Wouter) Schmidt
W. (Wouter) Schmidt
Wouter Schmidt studeerde viool en altviool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Als violist maakte Wouter ruim 20 jaar deel uit van Het Gelders Orkest, remplaceerde bij de Nederlandse Symfonieorkesten en gaf met het Amardi Piano Kwartet tientallen concerten in binnen- en buitenland. In 2011 besloot hij HGO te verlaten en zich grotendeels te wijden aan het organiseren en leiden van muziekreizen. Tijdens deze muziekreizen – inmiddels meer dan 100 - geeft Wouter ook muziektoelichtingen. In 2012 richtte hij zijn eigen reisorganisatie op, Wouter & Friends, waarvan een belangrijk onderdeel “een kijkje achter de schermen” en Meet & Greet-sessies vormen met bevriende musici, zoals Jaap van Zweden, Miranda van Kralingen, Robert Holl, Lawrence Renes, Antonello Manacorda en zijn collega’s uit HGO. Als programmatoelichter – o.a. bij HGO - is Wouter tegenwoordig veel gevraagd en ook verzorgt hij regelmatig cursussen en lezingen door het hele land. In het seizoen 2015-16 was Wouter werkzaam als Artistiek Manager van HGO, waarbij hij o.a. verantwoordelijk was voor de artistieke planning van het orkest. Per 1 februari 2016 besloot hij echter de functie van Classical Music Manager bij HANNICK MUZIEKREIZEN te aanvaarden. Overigens is Wouter ook nog altijd actief als musicus. Als (alt-)violist maakt hij o.a. deel uit van Het Klassiek Cruise Kwartet, waarmee hij samen met enkele collega’s uit HGO optredens verzorgd tijdens muziekreizen over de Donau, Elbe, Seine, Rijn en andere rivieren; zowel aan boord, als op de wal.