Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 301

Het Gelders Orkest ´Ode an die Freude´

Het Gelders Orkest ´Ode an die Freude´
Cursuscode: 301

HGO olv Claus Peter Flor

Programma: Beethoven 9e symfonie. Solisten: Ilse Eerens, sopraan; Rosanne van Sandwijk, mezzo-sopraan; Marcel Beekman, tenor; Andrew Schroeder, bas. Koor: het Nederlands Concertkoor. M.m.v. Toneelgroep Oostpool.

Deze symfonie behoeft geen introductie. Met dit werk zette Beethoven de muziekgeschie­de­nis op zijn kop. U heeft hem vast al eens gehoord, op LP of CD. Maar een life-uitvoering gaat natuurlijk boven alles. Toch zal Wouter Schmidt vast nog wel enkele saillante details weten op te dissen, die u nog niet wist. De cursus begint met een toelichting op de compositie. Vervolgens bezoekt u een repetitie en tenslotte kan men het “eindresultaat” beluisteren tijdens het concert.

 

Donderdag 6 december 2018
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 50,00
Dhr. W. (Wouter) Schmidt
20:00 - 22:00
Locaties: Bevrijdingskerk, Musis Sacrum (klik hier voor de adres gegevens)
Aanmelden wachtlijst >
W. (Wouter) Schmidt
W. (Wouter) Schmidt
Wouter Schmidt studeerde viool en altviool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Als violist maakte Wouter ruim 20 jaar deel uit van Het Gelders Orkest (HGO), remplaceerde bij de Nederlandse Symfonieorkesten en gaf met het Amardi Piano Kwartet tientallen concerten in binnen- en buitenland. In 2011 besloot hij HGO te verlaten en zich grotendeels te wijden aan het organiseren en leiden van muziekreizen. Tijdens deze muziekreizen ??? inmiddels meer dan 125 - geeft Wouter ook muziektoelichtingen. In 2012 richtte hij zijn eigen reisorganisatie op, Wouter & Friends, waarvan een belangrijk onderdeel ???een kijkje achter de schermen??? en Meet & Greet-sessies vormen met bevriende musici, zoals Jaap van Zweden, Miranda van Kralingen, Robert Holl, Lawrence Renes, Antonello Manacorda, Pieter Wispelwey, Ronald Brautigam en zijn collega???s uit HGO. Als programmatoelichter, o.a. bij HGO, is Wouter tegenwoordig veel gevraagd en ook verzorgt hij regelmatig muziekcursussen en lezingen door het hele land. In het seizoen 2015-16 was Wouter werkzaam als Artistiek Manager van HGO, waarbij hij o.a. verantwoordelijk was voor de artistieke planning van het orkest. Per 1 februari 2016 besloot hij echter de functie van Classical Music Manager bij HANNICK MUZIEKREIZEN te aanvaarden. In deze hoedanigheid is Wouter niet alleen verantwoordelijk voor de muzikale inhoud en planning van de ca. 100 muziekreizen per jaar, hij leidt tevens ca. 15-20 reizen per jaar naar buitenlandse muziekfestivals, landen en steden. Overigens is Wouter ook nog altijd actief als musicus en speelt nog regelmatig in kamermuziekverband.