De muziek van Leonard Bernstein

Velen kennen hem vooral als flamboyante dirigent en charismatische tv-persoonlijkheid, maar de Amerikaan Leonard Bernstein (1918-1990) was ook een voortreffelijke componist. Hij liet een omvangrijk oeuvre na waarin de grenzen tussen het klassieke idioom en andere muziekstijlen vervagen. Zijn symfonieën, liederen, koorwerken, de operette Candide en de musical West Side Story getuigen van een veelzijdige geest die altijd verbonden bleef met zijn land en zijn joodse geloof.

In deze compacte cursus verdiepen we ons in Bernsteins composities. Zijn leven, carrière en opvattingen komen aan bod, maar een hoofdrol is weggelegd voor zijn muziek dankzij talrijke audio- en videofragmenten.

Donderdag 10 januari 2019
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. drs. M. (Michel) Khalifa
Locatie: Zalencentrum De Brink (klik hier voor de adres gegevens)
drs. M. (Michel) Khalifa
Michel Khalifa studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Hij verzorgt concertinleidingen, begeleidt muziekreizen en doceert muziekgeschiedenis aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij was hoofdredacteur van Bravo!, het jubileumboek van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Van 2004 tot 2008 schreef hij recensies en interviews voor Het Parool.