Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 522

Voeding en kanker: feiten en fabels

Voeding en kanker: feiten en fabels
Cursuscode: 522

Eén op de drie mensen krijgt kanker. Dat zijn bijna 100.000 Nederlanders per jaar. In de media verschijnen veel, vaak tegenstrijdige, verhalen over voeding en kanker. Wat is hiervan waar? Wat is gezonde voeding? Moeten we supplementen gaan gebruiken? Of worden superfoods aangeraden? Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Ziekte aan de Wageningen Universiteit geeft een actueel overzicht van de wetenschappelijke kennis over de rol van voeding bij het ontstaan van kanker en na de diagnose. U leert ook waar u de wetenschappelijke onderbouwde informatie over voeding en kanker kunt vinden

Woensdag 18 maart 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 15,00
Mw. prof.dr. E. (Ellen) Kampman
20:00 - 22:00
Locatie: WICC (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
prof.dr. E. (Ellen) Kampman
prof.dr. E. (Ellen) Kampman
Ellen Kampman is een voedingskundige/ epidemioloog die de afgelopen 35 jaar vooral veel onderzoek heeft gedaan naar de rol van voeding en andere leefstijlfactoren bij het ontstaan en de progressie van kanker. Haar groep voert zowel observationeel als interventie onderzoek uit bij gezonde mensen en bij mensen met een aandoening. Zij heeft meer dan 150 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en is onder meer lid van de Beraadsgroep Volksgezondheid van de Gezondheidsraad, de Alliantie Voeding in de Zorg en de Raad van Toezicht van het Voedingscentrum.