Ken je hartslagzones bij sportief fietsen. Bereid je voor!

Vrijwel iedereen fietst, velen maken een tochtje. Als je op de fiets meer wilt, een ‘fietspres­ta­tie’ wilt leveren, moet je gericht trainen. Hoe doe je dat, waar moet je op letten? Zeker op je hartslag, je dient je hartslagzones te kennen. En wat is (voor jou) de optimale trapfrequentie en met welk verzet ga je fietsen? Welk vermogen is (voor jou, mede gelet op je leeftijd) haal­baar? Om ondermeer hongerklop te voorkomen moet je weten in welke verhouding je vetten, koolhydraten en eiwitten nodig hebt. Wil je duurvermogen ontwikkelen of je sprint­ca­pa­ci­teit verbeteren? Welk type spiervezels spreek je daartoe aan? Hoe train je deze? Wanneer treedt verzuring van je spieren op en waarom? Talloze vragen doen zich voor. Tijdens de lezing gaan we heel wat vragen beantwoorden. Met als resultaat dat je met nog meer enthou­siasme gaat fietsen!

Woensdag 30 januari 2019
Dhr. P. (Pierre) van den Bogaardt
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
P. (Pierre) van den Bogaardt
Pierre van den Bogaardt is op latere leeftijd meer gaan fietsen in groepsverband. In eigen land, maar ook in het buitenland over cols. In België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië. Jaarlijks volgt hij de stage van Henk Lubberding op Lanzarote. Hij doet frequent aan spinning. Hij heeft twee brochures over fietsen geschreven, met veel fietsverhalen. (In eigen beheer uitgegeven.)