Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 206

De wieg van het Impressionisme 1: Louveciennes

De wieg van het Impressionisme 1: Louveciennes
Cursuscode: 206

150 jaar geleden woonde Pissarro in Louveciennes, 17km ten westen van Parijs. Monet, Renoir en Sisley verbleven ook in die omgeving. Ze schilderden dezelfde motieven.

Tijdens de lezing gaan we met name genieten van de vele levendige schilderijen. We gaan in op de overeenkomsten en de verschillen en op de ontwikkeling van de impressionistische schilderstijl. We volgen hun voetstappen en plaatsen hun werken in een geografische en historische context. Zo zal een kleine dwarsdoorsnede ontstaan van de kunstgeschiedenis, die bekend staat als de wieg of de geboorte van het Impressionisme. Vanwege de oplopende Coronabesmettingen zal dit een gefilmd college worden. Dit zal eind oktober, begin november beschikbaar zijn. Deelnemers ontvangen dan per mail de link naar het gefilmde college, wat op het You Tube kanaal van de spreker is geplaatst.

Zie ook: De wieg van het Impressionisme 2. Argenteuil.

 

Woensdag 21 oktober 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 10,00
Dhr. H. (Hans) Weevers
14:00 - 16:00
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
H. (Hans) Weevers
H. (Hans) Weevers
Hans Weevers is sinds de zomer van 2017 intensief bezig met het bouwen van een Engelstalige website over met name de 8 ‘impressionistische’ tentoonstellingen, zie www.impressionism.nl. Vorig seizoen heeft hij enthousiast de lezing ‘nieuwe impressies van het Impressionisme’ gegeven. Andere lezingen en kunstreizen staan nog op stapel, zie https://kunsteducatie.veelkleurig.nl