Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 211

Leesgroep Grieks: Herodotus over niet-Grieken en het conflict met Perzië

Leesgroep Grieks: Herodotus over niet-Grieken en het conflict met Perzië
Cursuscode: 211

Herodotos van Halkarnassos (ca. 485-425 vC) geldt om Cicero te citeren als “vader der geschied­schrij­ving”. Zijn Historiën in 9 boeken omvatten de tijd vanaf de Trojaanse Oorlog tot en met Xerxes’ expeditie tegen Griekenland. Uit het gebruikte tekstboek, zullen we passages lezen over de (soms merkwaardige) gewoonten bij de Perzen, Egyptenaren en Skythen, en over  Amazonen die verliefd worden op Skythische jongemannen. Naast de bespreking van de Griekse teksten wordt  in het tweede lesuur aandacht besteed aan de cultuurhistorische achtergronden. 

Er wordt gewerkt uit het boek  Hein van Dolen e.a, Van Verre Landen en Volkeren: Herodotos over niet-Grieken en het conflict met Perzië.) Deze boeken (tekstboek en hulpboek) bevatten niet alleen de Griekse tekstpassages die voor het Centraal Examen VWO Herodotos in het jaar 2011 gelezen moesten worden, maar ook uitvoerige vertaalhulp, inleidingen en achtergronden. Het is de bedoeling deze boeken ook in 2022 voor de leesgroep Grieks te gebruiken.

 

Donderdag 3 maart 2022
5 lessen van 2 uur en 15 min aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 102,50 plus € 2,50 materiaalkosten.
Dhr. drs. P. (Pablo) Stam
Boek: Van verre landen en volkeren: Herodotos over niet-Grieken en het conflict met Perzië (klik hier voor meer informatie)
13:30 - 15:45
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. P. (Pablo) Stam
drs. P. (Pablo) Stam
Pablo Stam is gepensioneerd docent klassieke talen aan het Stedelijk Gymnasium in Arnhem