Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 712

Tsaar Peter de Grote

Tsaar Peter de Grote
Cursuscode: 712

Peter de Grote (1672-1725) maakt op zijn achttiende een reis naar Nederland en Engeland. Hij verblijft daar anderhalf jaar. Terug van zijn studiereis voert hij in eigen land met harde hand Westerse hervormingen door. Die hervormingen liggen vooral op het terrein van wetenschap en techniek. Peter de Grote ondervindt hierbij veel weerstand. Toch zorgen Peters hervormingen er wel voor dat Rusland vanaf de 17e eeuw als grote mogendheid gaat meetellen in Europa.

Wie is de man achter deze hervormingen? Wat weten we van zijn privéleven? En hoe staat het met de door hem gestichte stad Sint-Petersburg?

Dinsdag 29 maart 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 16,00
Mw. drs. M.T. (Marie-Thérèse) ter Haar
20:00 - 22:00
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. M.T. (Marie-Thérèse) ter Haar
drs. M.T. (Marie-Thérèse) ter Haar
Marie-Thérèse ter Haar studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland en ze maakte er ook het einde van de Koude Oorlog mee. Tegenwoordig is ze nog zo'n 5 maanden per jaar in Rusland en ze volgt de ontwikkelingen daar nog steeds op de voet. Van meet af aan heeft Marie-Thérèse haar kennis van en ervaring met dit land uitgedragen door het geven van lezingen en cursussen. Hierbij is het haar streven om een zo compleet mogelijk beeld te geven en een brug te slaan tussen West- en Oost-Europa. Zie ook: www.ruslandacademie.nl