Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 709

Sterke persoonlijkheden van het 'zwakke' geslacht

Sterke persoonlijkheden van het  'zwakke' geslacht
Cursuscode: 709

Na de turbulente en stormachtige regeerperiode van Peter de Grote breekt begin 18e eeuw een periode aan, waarin voornamelijk vrouwen als regerend tsarina hun stempel drukken op de ontwikkeling van Rusland. Zij doen dit met vaste hand, verlicht of minder verlicht en in de geest van hun illustere voorganger Tsaar Peter en zetten daarmee diens traditie en plannen voort. 

Tsarina’s als Catharina De Eerste, Anna Ioannovna, Elisabeth, de voorhuwelijkse dochter van Tsaar Peter de Grote en natuurlijk Catharina De Grote (De Tweede) passeren de revue. Deze laatste legde de basis voor de enorme kunstcollectie van het huidige Hermitage.

Woensdag 9 maart 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 16,00
Mw. ir. L. (Lika) Smirnova
20:00 - 22:00
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
ir. L. (Lika) Smirnova
ir. L. (Lika) Smirnova
Lika Smirnova studeerde architectuur en Bouwkunde en Kunstgeschiedenis aan de universiteit in St. Petersburg en werkte de eerste jaren na haar studie als architect. Inmiddels woont en werkt ze alweer 38 jaar in Nederland en geeft voordrachten over de geschiedenis, kunst, cultuur, maatschappij en samenleving van Rusland, met veel uniek beeldmateriaal. Tevens begeleidt ze reizen naar Rusland en landen van de voormalige Sovjet-Unie.