Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 708

De koude oorlog

De koude oorlog
Cursuscode: 708

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog begint de Koude Oorlog, een tijd van Stalinterreur en McCartyisme. Na de dood van Stalin in 1953 zoekt Chroesjtsjov meer toenadering tot het Westen, maar het IJzeren Gordijn blijft zo'n 50 jaar bestaan.

Hoe was het voor de gewone Sovjetburger om in de Sovjetunie te leven? Wat betekende het uiteenvallen van de Sovjetunie en welke impact had de Val van de Berlijnse Muur in 1985? Aan de orde komen o.m.: Berlijn, Stalin en de Koude Oorlog, Nikita Chroesjtsjov en internationale spanningen, Het dagelijks leven in de Sovjetunie tijdens de Koude Oorlog en Perestrojka en Glasnost.

Maandag 21 februari 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 16,00
Mw. drs. M.T. (Marie-Thérèse) ter Haar
20:00 - 22:00
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. M.T. (Marie-Thérèse) ter Haar
drs. M.T. (Marie-Thérèse) ter Haar
Marie-Thérèse ter Haar studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland en ze maakte er ook het einde van de Koude Oorlog mee. Tegenwoordig is ze nog zo'n 5 maanden per jaar in Rusland en ze volgt de ontwikkelingen daar nog steeds op de voet. Van meet af aan heeft Marie-Thérèse haar kennis van en ervaring met dit land uitgedragen door het geven van lezingen en cursussen. Hierbij is het haar streven om een zo compleet mogelijk beeld te geven en een brug te slaan tussen West- en Oost-Europa. Zie ook: www.ruslandacademie.nl