Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 714

Market Garden- Arnhem 1944: De Duitse (re)actie

Market Garden- Arnhem 1944: De Duitse (re)actie
Cursuscode: 714

Veel is onbekend over de militaire situatie in en rond Arnhem als Montgomery de luchtlandingsoperatie Market-Garden opzet en laat plannen. Het vijandplaatje is onduidelijk en wat er aan informatie binnenkomt wordt niet vertrouwd. Deze presentatie is bedoeld om u een duidelijker beeld te verschaffen over de Duitse situatie rond Arnhem voor 17 september 1944 en de initiële militaire reacties.

Door ziekte van de docent zal de lezing niet op 22 september plaatsvinden, maar uitgesteld worden naar een later tijdstip. Zodra er een nieuwe datum bekend is, zal deze worden gepubliceerd op de website.

Woensdag 9 maart 2022
1 lezing van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 16,00
Dhr. D. (Dirk) Hoekendijk
19:30 - 22:00
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
D. (Dirk) Hoekendijk
D. (Dirk) Hoekendijk
Dirk Hoekendijk heeft bijna 39 jaar gediend bij de Koninklijke Landmacht. Hij heeft in april 2009 de actieve dienst als kolonel verlaten. In zijn militaire loopbaan was hij Commandant van 15 Afdeling Pantserluchtdoelartillerie en o.a. Docent Tactiek op de Koninklijke Militaire Academie en ook op de Hogere Krijgsschool. Hij was betrokken bij het schrijven van de eerste uitgave van de Landmacht Doctrine Publicatie 1. Verder is hij een veteraan van de NATO training Mission Iraq (Rotatie 4). Sinds medio 2015 is hij actief als Battlefield Tour Guide in de omgeving Arnhem – Oosterbeek – Wolfheze. Hij is houder van Badge 87 van de International Guild of Battlefield Guides en als gids ook verbonden aan de Liberation Route Europe. Zijn tour-specialisatie zijn Slag om Arnhem-tours vanuit Duits perspectief om daarmee de achtergrond van de Britse nederlaag in september 1944 in het juiste kader te plaatsen.