Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 713

Restanten van de vroeger Nederlandse aanwezigheid in Indonesië

Restanten van de vroeger Nederlandse aanwezigheid in Indonesië
Cursuscode: 713
Wie nu door Indonesië reist, komt nog regelmatig zaken tegen, die herinneren aan de periode dat het land deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. Er wordt een beeld gegeven van nu nog zichtbare overblijfselen van de vroegere Nederlandse aanwezigheid in Indonesië. Dit varieert van oude VOC forten en 19e en 20e eeuwse architectuur tot opschriften, waarin de Nederlandse taal nog duidelijk herkenbaar is.  

De spreker verbleef sinds 1971 voor zijn werk langdurig op Java, Sumatra en de Molukken en legde veel vast op foto. Daarbij ging hij ook op zoek naar plaatsen waar zijn familie sinds 1850 had gewerkt en gewoond.             

Dinsdag 19 april 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 16,00
Dhr. drs. R.P.G.A. (Robert) Voskuil
20:00 - 22:00
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. R.P.G.A. (Robert) Voskuil
drs. R.P.G.A. (Robert) Voskuil
De spreker verbleef sinds 1971 voor zijn werk langdurig op Java, Sumatra en de Molukken en legde veel vast op foto. Daarbij ging hij ook op zoek naar plaatsen waar zijn familie sinds 1850 had gewerkt en gewoond. Daarnaast houdt Robert Voskuil houdt zich vanaf zijn vroege jeugd bezig met de militaire geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, waarover hij ook veel heeft gepubliceerd. Hij is o.a. adviseur van het Airborne Museum in Oosterbeek en het Museum Bronbeek in Arnhem. Robert Voskuil is tevens President van The Arnhem 1944 Fellowship en daar naast een veel gevraagde gast in Nederlandse en Britse (BBC) radio en tv-programma’s.