Vlinders: een biologische en ecologische kennismaking

De orde der Lepidoptera – ook bekend als “vlinders”, fascineren natuurliefhebbers en biolo­gen al eeuwen.  Vaak opgemerkt voor hun kleurenrijkdom en uiterlijke pracht, word de biolo­gie en levenswijze van deze dieren vaak over het hoofd gezien.  Maak aan de hand van de levende voorbeelden van Bart, hobbymatig vlinderkweker en entomoloog, zowel in theorie als praktijk nader kennis met deze bijzondere insecten. Van liefhebber tot professional, deze lezing is aan te raden voor iedereen die graag nader kennis wil maken met deze dieren. Neem uw camera mee!

Woensdag 18 april 2018
Docent: Dhr. B. (Bart) Coppens
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adres gegevens)
B. (Bart) Coppens
Bart Coppens is zelfstandig entomoloog. Hij kweekt meer dan 60 soorten exotische nachtvlinders, brengt deze in kaart en publiceert daarover. Hij werkt mee aan onderzoeksprojecten in de Botanische Tuinen in Utrecht en geeft les op scholen. Momenteel studeert hij Milieukunde aan de Open Universiteit.