Een ander dagje Arnhem: Excursie synagoge en Provinciehuis

Op 13 juli 1852 werd de eerste steen gelegd van de nieuwe synagoge in de Pastoorstraat in Arnhem, op de plaats waar eens het geboortehuis van Jonas Daniël Meijer stond. Het ontwerp was van de Arnhemse stadsarchitect Hendrik Jan Heuvelink. Dhr. Kellerman vertelt u over de historie van de Joodse gemeenschap in Arnhem, het gebouw en over de gebruiken en rituelen in de synagoge (voor mannen is een hoofddeksel verplicht!). Na de lunch bij 'Arnhems meisje' (exclusief) leidt Bob Roelofs, griffier van de Provincie Gelderland, ons rond in het Provinciehuis, in 1954 ontworpen door de architect Jo Vegter in de z.g. Delftse School architectuur. Binnen vindt u beeldhouwwerken van Hildo Krop, Willem Reyers, Everdine Henny, Piet Esser e.v.a. Het Huis der Provincie is gebouwd rondom een atrium (binnenplaats) volgens de Italiaanse palazzostijl. Afgelopen jaar is het gebouw gerestaureerd.

Donderdag 21 maart 2019
1 excursie van 5,5 uur aanvangstijd 10:30
Locatie: Arnhemse synagoge (klik hier voor de adres gegevens)
Aanmelden wachtlijst >