Evaluatie bezoek opera La Sonambula

Op zondag 29 januari 2024 bezocht de Volksuniversiteit met 41 personen de opera La Sonnambula in Krefeld (Duitsland).

Een waar festijn! Het weer was top, er heerste een enthousiaste stemming, de busbegeleider deed zijn best, Guus Versmissen had weer een prachtige reader geschreven over de opera die hij heeft toegelicht. De cast was geweldig, na afloop hebben zij een groot applaus in ontvangst kunnen nemen.

Wat we voor het eerst hebben gedaan is feedback gevraagd aan de deelnemers. De vragenlijst bestond uit enkele vragen zoals:

1. Wat ging goed?
  2. Wat hebt u gemist?
  3. Wat kan beter?
  4. Nieuwe suggesties en Ideeën

We hebben vele formulieren van de opera deelnemers mogen ontvangen. Hieronder leest u in grote lijnen de feedback van de deelnemers:

• Unaniem waren de bevindingen:  TOP!
  • En……Niets veranderen, dat houdt een verarming in; zoals het nu gaat is het top!  ZO DOORGAAN!
  • Een enkeling gaf aan 3 x per jaar een operareis te willen maken
  • Zou een zitplaats op het balcon tot de mogelijkheden behoren?
  • Meerdere verzoeken voor klassiekers: opera’s van Verdi
  • Een symfonielezing inclusief concertbezoek
  • CD aanbeveling mbt opera’s; niet iedereen heeft Spotify
  • Een enkeling gaf aan ook naar een operette te willen; musical; ballet
  • Musea excursie met gids : Kathedralen info (dit onderwerp wordt met de programmacommissie besproken met betrekking tot het onderdeel: Kunst)
  • 1 reactie ging over carnaval evenement door prins Carnaval van Wageningen.

En wij als Volksuniversiteit? Wij gaan natuurlijk door na zo’n mooie positieve feedback!! In het komend seizoen worden minimaal 2 opera’s gerealiseerd.  Met hartelijke dank voor uw bijdrage aan de evaluatie!