Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 402

Tentoonstelling Drawn by Wageningen

Tentoonstelling Drawn by Wageningen
Cursuscode: 402

We zien meer dan 100 jaar academisch erfgoed. 

Behalve in woorden is een geschiedenis van Wageningen University & Research ook te vangen in de objecten, beelden en documenten die als bijproducten van het wetenschappelijk bedrijf in die periode zijn gebruikt of ontstaan. Dit wordt tegenwoordig aangeduid met de term academisch erfgoed. De bibliotheek van Wageningen U&R heeft als taak gekregen om de zorg voor/het beheer van dit erfgoed te coördineren. Een deel van dit erfgoed is aanwezig bij de Speciale Collecties van de universiteitsbibliotheek. Het jubileum is een uitgelezen moment om dit erfgoed eens voor het voetlicht te brengen door middel van een tentoonstelling.

 

Rode draad door de tentoonstelling is materiaal dat getekend en ontworpen is in het kader van onderwijs en onderzoek. Maar ook de tweede betekenis van het Engelse ‘drawn by’ speelt mee – aangetrokken door-, de aantrekkingskracht van Wageningen: de gebouwen, de campus, de docenten en natuurlijk de kennisgebieden die actueel blijven. Een derde thema is Science meets Art’,  wat ook een onderdeel is in het jubileumthema Wageningen Wisdom & Wonder. In het kader van dit thema is er een nieuw relatiegeschenk gemaakt, een mapje met 10 kaarten. Dergelijke beelden zijn nu al te vinden in onze beeldbank: www.wur.eu/imagecollections

 

Donderdag 18 oktober 2018
1 les van 1 uur aanvangstijd 16:00
Prijs: € 7,50
Mw. drs. L. (Liesbeth) Missel
16:00 - 17:00
Locatie: Forumgebouw, gebouw 102 (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
drs. L. (Liesbeth) Missel
drs. L. (Liesbeth) Missel
Liesbeth Missel is informatiespecialist/conservator Speciale Collecties van Wageningen University & Research - Library. In haar opleiding tot informatiespecialist heeft ze zich gespecialiseerd in natuurwetenschappen en kunstgeschiedenis. Vervolgens heeft ze geschiedenis gestudeerd met als thema de sociaal-culturele aspecten rond de vormgeving en beeldvorming van het landschap.