Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 410

Moderne levenskunsten

Moderne levenskunsten
Cursuscode: 410

‘Je moet je leven veranderen’, zo luidt de slotregel van Rilke’s sonnet over de torso van Apollo, een beeldhouwwerk van Rodin. De torso van Apollo, de zonnegod die alles met zijn licht voedt, daagt je uit je leven te veranderen. Je kunt niet anders. Het is een opdracht.

In de cursus bespreken we, na een inleiding in de praktische filosofie van de levenskunst, een viertal levenskunsten: de kunst van de stilte, de kunst van het genieten, de kunst van het juiste midden en de kunst van het verdwijnen. Deze levenskunsten maken het mogelijk je leven te veranderen en haken in op alledaagse levenskwesties, zoals de gekmakende drukte, de maatschappelijke onrust en het gebrek aan regie over het eigen bestaan. Ze geven rust en brengen samenhang in je leven. Aanschaf boek via docent: Moderne levenskunsten, deel 3. Prijs ca. € 20.

Vrijdag 18 januari 2019
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00
Dhr. drs. D. (Dick) Kleinlugtenbelt
10:00 - 12:00
Locatie: Kerkelijk Centrum Vredehorst (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
drs. D. (Dick) Kleinlugtenbelt
drs. D. (Dick) Kleinlugtenbelt
Dick kleinlugtenbelt is socioloog, filosoof/ethicus en auteur. Hij werkt als senior beleidsmedewerker kwaliteit en ethiek in de geestelijke gezondheidszorg. Ook verzorgt hij trainingen gespreksleider moreel beraad en geeft hij op diverse plekken lezingen en cursussen op het gebied van levenskunst, ethiek, socratische gespreksvoering en vriendschap.