Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 406

Supermacht China een bedreiging voor onze waarden?

Supermacht China een bedreiging voor onze waarden?
Cursuscode: 406

Vanwege de lockdown, zal deze lezing online worden gehouden. Deelnemers ontvangen een uitnodiging voor een Zoom-bijeenkomst.

In deze lezing laten we de opkomst zien van de Chinese draak als wereldmacht. De verdieping van onze onderlinge relatie staat centraal. Het 17+1 initiatief (Coorperation between China and Central and Eastern European countries) en de vernieuwing van de Zijderoute. Het Europese pad van verdieping en bijsturing door intermenselijke dialoog. Botsende systemen en ideologieën. Andere kijk op mensenrechten. Xi’s afwijkende werkelijkheid. De situatie in Hongkong. De gekozen omgang met China in het perspectief van duiding van de Chinese achtergrond.
Donderdag 7 januari 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 12,00
Dhr. drs. (Walter) W.G. Pfeil
20:00 - 22:00
drs. (Walter) W.G. Pfeil
drs. (Walter) W.G. Pfeil
Walter Pfeil (63) is Europa-deskundige en als algemeen directeur verbonden aan de Stichting EU Research en Educatie. Sinds 1995 houdt hij zich vanuit een onafhankelijke positie bezig met Europa. Stichting Eured verzorgt gastlessen, lezingen en cursussen en verstrekt advies. Zij richt zich op het verkleinen van de kloof tussen Brussel en de Europese burger.