Rusland en de buitenlandse politiek

Deze lezing biedt in vogelvlucht een overzicht van internationale politieke en culturele betrekkingen vanaf de 20e eeuw. Aan de orde komen niet alleen de politiek van Rusland ten opzichte van Europa en de VS, maar ook de Europese politiek ten opzichte van Rusland en het Oostblok.Ook aan de meest recente ontwikkelingen binnen Europa, komen aan de orde. De revue passeren onder meer:

• Uitbreiding van de EU met nieuwe lidstaten
  • Rusland en de relatie met zijn grenslanden
  • De relatie tussen de grootmachten Rusland en China
  • De Russische buitenlandse politiek t.a.v. Turkije
  • Recente ontwikkelingen in Syrië
Maandag 11 februari 2019
Mw. drs. M.T. (Marie-Thérèse) ter Haar
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
drs. M.T. (Marie-Thérèse) ter Haar
Marie-Thérèse ter Haar studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland en ze maakte er ook het einde van de Koude Oorlog mee. Tegenwoordig is ze nog zo'n 5 maanden per jaar in Rusland en ze volgt de ontwikkelingen daar nog steeds op de voet. Van meet af aan heeft Marie-Thérèse haar kennis van en ervaring met dit land uitgedragen door het geven van lezingen en cursussen. Hierbij is het haar streven om een zo compleet mogelijk beeld te geven en een brug te slaan tussen West- en Oost-Europa.