Oekraïne en de Krim, tussen Oost en West

In 2014 gingen in Oekraïne duizenden demonstranten de straat op om te protesteren tegen president Janoekovitsj. De Oekraïners lijken mondiger geworden, minder apathisch dan wij in het Westen denken. Heeft de revolutie het land blijvend in tweeën gescheurd? Kan Oekraïne een brugfunctie vervullen tussen Rusland en Europa? Een inkijkje in de huidige Slavische ziel en de Oekraïense maatschappij.

In deze lezing komen de actuele gebeurtenissen uitgebreid en genuanceerd aan bod: Hoe gaat het verder met de Krim? Vormen de verschillende bevolkingsgroepen in Oekraïne wel één volk? Hoe denken de Oekraïners over de Europese Unie? Hoe staat het met de corruptie? Welke sociaal-maatschappelijke problemen kent Oekraïne?

Wat is de Oekraïense volksaard? Hoe kun je verbeteringen aanbrengen in zo`n groot land?

Maandag 10 december 2018
Mw. drs. M.T. (Marie-Thérèse) ter Haar
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
drs. M.T. (Marie-Thérèse) ter Haar
Marie-Thérèse ter Haar studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland en ze maakte er ook het einde van de Koude Oorlog mee. Tegenwoordig is ze nog zo'n 5 maanden per jaar in Rusland en ze volgt de ontwikkelingen daar nog steeds op de voet. Van meet af aan heeft Marie-Thérèse haar kennis van en ervaring met dit land uitgedragen door het geven van lezingen en cursussen. Hierbij is het haar streven om een zo compleet mogelijk beeld te geven en een brug te slaan tussen West- en Oost-Europa.