Noord-Korea - een gesloten land

Noord-Korea is de laatste tijd bijna dagelijks in het nieuws. En dat zal nog wel even zo blijven. Het is een gesloten land. Alleen berichten vanuit het regime van Kim Jung Un komen naar buiten. Maar wat weten we nu eigenlijk echt over dit intigrerende land en zijn bevolking? René van Holsteijn heeft in het najaar een indringend bezoek gebracht aan Noord-Korea en zich verdiept in de verschillende aspecten van deze samenleving. Zijn lezing wordt geïllustreerd met journaalopnamen, propagandafilms etc., waar de bevolking dagelijks mee moet leven. Maar met bijvoorbeeld opnamen van dansende kinderen en volwassenen wordt uitgebeeld dat de mensen in Noord-Korea ook ontspanning zoeken. En natuurlijk wordt ingegaan op de overlevingskansen van deze dictatuur.

Dinsdag 16 januari 2018
1 les van 2 uur aanvangstijd 20:00
Docent: Dhr. R. (Rene) van Holsteijn
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adres gegevens)