Klassiek een voorbeeld voor altijd: De Romeinen

Senaat, legioen, keizer Augustus, kalender, triomfboog; vertrouwde begrippen en verschijnselen, maar wel uit een roemrijk Klassiek Verleden, de wereld van de Romeinen. Laat u verrassen door die rijke wereld van toen en de enorme invloed die deze nog steeds heeft op ons doen en laten. Een rondgang langs Romeinse goden, bouwkunst, Julius Caesar, het Romeinse leger, de politiek, de kalendermaanden en nog meer.

In 3 lessen maken we kennis met Romeinse goden,volgen we Julius Caesar tijdens de Gallische Oorlog, bouwen we met Romeins beton, zien we de Romeinse invloed op ons Paleis op de Dam, begrijpen we waarom 1 januari Nieuwjaarsdag is en nog veel meer

Maandag 13 januari 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. mr.drs. R. (Ron) Milder
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
mr.drs. R. (Ron) Milder
Ron Milder studeerde Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik ben jarenlang docent Latijn, Grieks en KCV geweest. Sinds 2014 werk ik als bijlesdocent/ huiswerkbegeleider/ examentrainer bij Studiekring. Ik organiseer sinds 2013 2 tot 3 keer per jaar particuliere groepsreizen met een voorbereidende cursus voor ouderen. Sinds 2013 geef ik lessen aan de Volksuniversiteit Nijmegen en dit seizoen start ik ook bij de Volksuniversiteit Wageningen.